Τρίτη 18 Οκτωβρίου: ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟ «Art Garage» (Σολωμού 13, Εξάρχεια)
Ωράριο Λειτουργίας: Καθημερινά 17.00 – 21.00, πλην Κυριακής κλειστά
Από τις 18 έως τις 27/10 θα φιλοξενούνται έργα των:
Στέφανος Βαρελάς (φωτογραφία)
Τίτλος: Αθήνα – Athens / «βιομηχανικές αντιστίξεις»
Ο Βαρελάς Στέφανος ακολούθησε με το φακό του, και μέσα από μια σύγχρονη ματιά την πορεία εξέλιξης μιας πόλης (ΑΘΗΝΑ) η οποία μεταβάλλεται ραγδαία στο πέρασμα του χρόνου. Τα στάδια μετεξέλιξης, μεταβολής, δόμησης, αποδόμησης, φθοράς, παραφθοράς, γέννησης νέων δομών αστικής ανάπτυξης, αυτών των αλληλένδετων μεταξύ τους δομών έκλυσης αποτέλεσαν το αφετηριακό σημείο εκκίνησης και καταγραφής ενός σημαντικού έργου που φέρει τον τίτλο «ΑΘΗΝΑ. μετεξελίξεις του αστικού τοπίου – ATHENS transformations of the urban landscape». Στην συγκεκριμένη έκθεση-παρουσιάση γίνεται μια πολύ μικρή αλλά ουσιαστική αναφορά στο έργο με 4 εκτυπώσεις μεγάλου μεγέθους. Ο φωτογράφος ύστερα από 5 πολύ επιτυχημένες εκθέσεις στην galerie time of art στην Κηφισιά με τις <<βιομηχανικές αντιστίξεις>> εστιάζει στην ανθρώπινη οντότητα και την μεταβαλλόμενη σχέση ανθρώπου-αστικού τοπίου (ως δομή έκλυσης) και των μεταξύ των αλληλεπιδράσεων….
Στην έκθεση με τίτλο «βιομηχανικές αντιστίξεις» εμφανίζονται εικόνες παρμένες απ’ την γνωστή παγκόσμια κατασκευάστρια εταιρεία ΑΚΤΩΡ καθώς επίσης και απ την επίσης παγκόσμια γνωστή εταιρεία CONTARGO. Επόμενος στόχος του δημιουργού είναι η μελέτη και καταγραφή της αλλοίωσης των θεσμών, ανθρώπινης ζωής, υπόστασης, αξιών μέσα από τον αστικό υποβολέα ΠΟΛΗ ή ΑΣΤΥ καθώς και οι μετεξελίξεις του Αθηναϊκού αστικού τοπίου.
Λίγα λόγια για τον καλλιτέχνη: Ο Βαρελάς Στέφανος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974. Σπούδασε μουσική σύνθεση κλασσική κιθάρα, μουσική τεχνολογία και πληροφορική καθώς και ηχοληψία. Παράλληλα με τις μουσικές του συνθέσεις αρχίζει να δημιουργεί τις δικές του εικόνες με πρώτες βασικές του φωτογραφικές επιρροές κυρίως απ τους H.g esch, peter bialobzersky, reiner viertlboeck, και άλλους απ’ την γερμανική σχολή της αρχιτεκτονικής-αστικής πορτραιτογραφίας. Εντωμεταξύ ενώ καταγράφει εικόνες παρακολουθεί παράλληλα σεμινάρια φωτογραφίας με τους: Γιώργη Γερόλυμπο, Γιάννη Ριζομάρκο, Πλατων Ριβέλλη, George machias, καθώς επίσης με αρκετούς άλλους. Το ίδιο διάστημα αποφασίζει την στροφή του αποκλειστικά στις μηχανές υψηλού και μεσαίου φορμάτ με ψηφιακή πλάτη, όπου ως σήμερα ο καλλιτέχνης εργάζεται με αυτές. Παράλληλα ειδικεύεται στην βιομηχανική φωτογραφία και την ανάδειξη της τέχνης μέσα από φτωχά καθημερινά αντικείμενα.
Ηλίας Κοσίντας (φωτογραφία)
Λίγα λόγια για τον καλλιτέχνη: Ο Ηλίας Κοσίντας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1968. Σπούδασε φωτογραφία στη σχολή Focus. Παρακολούθησε σεμινάρια στην Aegean School for the Fine Arts και υπήρξε μέλος του Φωτογραφικού Κύκλου. Από το 1990 ασχολείται επαγγελματικά με την επεξεργασία ασπρόμαυρης φωτογραφίας. Το έργο του επικεντρώνεται στην καθημερινή ζωή, τις απλές αφηγήσεις της και τις γλυκές στιγμές της. Η φωτογραφία του πραγματεύεται την καθημερινότητα ως απώτατη πηγή έμπνευσης και το ασήμαντο ως αισθητική εμπειρία.
Γιώργος Μποτονάκης (φωτογραφία),
Στη εργασία του «Η Φωτογραφία και ο Μικρόκοσμος» ο ψυχίατρος – ψυχαναλυτής και φωτογράφος Γιώργος Μποτονάκης πραγματεύεται τις έννοιες «των επιμέρους στοιχείων» και της «βαθύτερης διάστασης των πραγμάτων», όπου η συνλειτουργία τους δημιουργεί ένα νέο αντικείμενο. Τα θέματα του είναι παρμένα από μικρές επιφάνειες (κάποιων εκατοστών) φυσικών αντικειμένων, όπως πέτρες, παλιά ξύλα, σκιές και φλοιούς δέντρων, στις οποίες αναζήτησε και απομόνωσε τα επί μέρους στοιχεία ή ομάδες στοιχείων, που συνιστούν επί μέρους οντότητες και τις αποτύπωσε με τον φωτογραφικό του φακό.
Αυτό που έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον είναι ότι οι φωτογραφίες του δεν έχουν υποστεί με photoshop καμία επέμβαση, προσθήκη ή αλλαγή και ότι όλη αυτή η δημιουργική διεργασία επιτελείται σε επίπεδο «στοιχείων», δηλαδή, μικρών μονάδων η σύνθεση των οποίων, και θα λέγαμε η συνλειτουργία, συνιστά μια μεγαλύτερη μορφή, δηλαδή, το αντικείμενο.
Ο Γιώργος Μποτονάκης γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα ως Ψυχίατρος-Ψυχαναλυτής.
Μέχρι το 2012 και για έξι χρόνια υπήρξε πρόεδρος του Κύκλου «Τέχνη και Ψυχιατρική» της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρίας.
Με τη φωτογραφία ασχολείται εδώ και δεκαετίες. Τα θέματα είναι παρμένα από μικρές και μεγαλύτερες επιφάνειες φυσικών αντικειμένων, όπως πέτρες, παλιά ξύλα, φλοιοί δέντρων κλπ.
ΕΚΘΕΣΕΙΣ
1988 – Άγιος Νικόλαος Κρήτης,
1989 – Αθήνα, Gallery “Ζυγός”,
1990 – Βερολίνο, Gallery “Golz Strasse 32”,
1991 – Αθήνα, Gallery “Zυγός”,
1992 – Iωάννινα, Gallery “Αμυμώνη”
2013 – Ομαδική, Gallery “Γκρι Καφέ”, Πλ Εξαρχείων,
2016 – Αθήνα, Gallery, “Underflow” Καλλιρρόης 32, Λ. Συγγρού, (Φιξ) Αθήνα
Παναγιώτης Βικέλης (ψηφιδωτά)
Περιγραφή: Με μάτι ξεκάθαρο, η πόλη του καθενός μας είναι ίδια, μα ίδια , σαν κάθε άλλη κι ας φαίνεται ξεχωριστή στον ελαφρύ στοχασμό, κι ας διαθέτει τόσες και τόσες εξωτερικές διαφορές. Η πόλη στα σπλάχνα της χωράει εμένα κι εκείνους, προσφέρει την ιδέα, την ίδια ιδέα, όπως κι αν τη ζωγραφίσει ο καθένας !
Λίγα λόγια για τον καλλιτέχνη: Ο ψηφιδογράφος, ζωγράφος, γεννημένος στην Αθήνα το 1954. Μαθήτευσε (3 έτη) κοντά στον γνωστό ψηφιδογράφο Nicola Malaxo. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Κύριο υλικό του το κεραμικό πλακάκι με σχέδια από το αρχείο του ΒΝ Μιχαηλίδη, δίπλα στον οποίο πήρε μαθήματα σχεδίου.
Δημήτρης «Γραφικός» Τρίμμης (Installation),
Τίτλος: «Πάγκος εργασίας / Workbench»
Περιγραφή: «Εργάτης ο καλλιτέχνης, πάγκος εργασίας το εργαστήριό του. Κτίσμα που πρέπει να ολοκληρωθεί η τέχνη του, κάτοικος το κοινό του. Τα σχέδια πρέπει να είναι ακριβή και ο πάγκος τακτοποιημένος, εξοπλισμένος μονάχα με τα απαραίτητα εργαλεία.»
Το έργο «Πάγκος εργασίας / Workbench» παρουσιάζει το χώρο δημιουργίας κάποιου καλλιτέχνη που ζει και κατοικεί στο αστικό πεδίο. Ο θεατής μπορεί να καθίσει στη θέση του καλλιτέχνη αυτού, να επεξεργαστεί τα σύνεργα και τις σημειώσεις του, καθώς και να επέμβει σε αυτές, ακριβώς όπως κάποιο ερέθισμα επεμβαίνει και διαμορφώνει τη ροή σκέψης του καλλιτέχνη.
Λίγα λόγια για τον καλλιτέχνη: Ο Δημήτρης Τρίμμης γεννήθηκε το 1994 στην Αθήνα, όπου και κατοικεί. Σπούδασε Τεχνολογία Γραφικών Τεχνών και έκτοτε εργάζεται σε αυτό το κλάδο. Καλλιτεχνικά, ασχολείται κυρίως με το σκίτσο, το graffiti, το street art και την ποίηση. Οι επιρροές του προέρχονται από το αστικό τοπίο και τους κατοίκους αυτού, μα και από την ειδησιογραφία και επικαιρότητα. To ψευδώνυμο «Γραφικός» που χρησιμοποιεί προέρχεται από την ενασχόληση του με το σχέδιο, καθώς και από τον «ιδιότροπο» χαρακτήρα των έργων του.
Εύα Γεωργίου (ζωγραφική),
Λίγα λόγια για τον καλλιτέχνη: Η Ευαγγελία Γεωργίου γεννήθηκε στην Κόρινθο και τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στο Λουτράκι. Είναι απόφοιτη του τμήματος Καλών Τεχνών του Middlesex University of London σε συνεργασία με το Athenian Artistic and Technological Group (AKTO), με First Class Honors στις Καλές Τέχνες. Συμμετέχει σε ομαδικές εκθέσεις από το 2006 μέχρι και σήμερα (Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, Πανεπιστήμιο Κορίνθου κ.α.). Παράλληλα, ασχολείται με τοιχογραφίες σε παιδικά δωμάτια και χώρους σπιτιών.
Περιγραφή: Σημείο αναφοράς το ανθρώπινο σώμα. Οι γραμμές, οι φόρμες που αυτό σχηματίζει είναι ένα ταξίδι αναζήτησης, κάθε φορά. Η γλώσσα του σώματος, έτσι όπως αυτή εκφράζεται – με όποιο τρόπο & με όποιο μέρος του σώματος, είναι μία αναζήτηση, διαρκής & ανεξάντλητη. Πόσες φορές τα λόγια περιττεύουν, όταν αρκεί ένα βλέμμα – μια κίνηση απλή, να πει τα πάντα.
Ηλίας Βασιλόπουλος (ζωγραφική),
Περιγραφή: Τα έργα που συμμετέχουν στην έκθεση του 2ου Φεστιβάλ Τέχνης: Σημείο συνάντησης…Η ΠΟΛΗ είναι επηρεασμένα κυρίως από το μεταναστευτικό.
Λίγα λόγια για τον καλλιτέχνη: Βασιλόπουλος Ηλίας: Ερασιτέχνης ζωγράφος. Γεννήθηκε στις Μηλιές Αρχαίας Ολυμπίας το έτος 1973.Ξεκίνησε την ζωγραφική από τα πρώτα μαθητικά χρόνια στο χωριό του. Τα πρώτα έργα του είναι επηρεασμένα από τον τόπο καταγωγής του. Έχει κάνει τρεις ατομικές εκθέσεις στην Αθήνα.
Τάσος Μπουσδούκος (ζωγραφική),
Περιγραφή:Προσπάθεια ευαισθητοποίησης απέναντι στα Θύματα των εμφυλίων πολέμων.
Λίγα λόγια για τον καλλιτέχνη : Ο Τάσος Μπουσδούκος γεννήθηκε στην Γερμανία το 1974 αλλά μεγάλωσε στην Βασιλική Καλαμπάκας, στην σκιά των Μετεώρων. Σπούδασε λογιστική αλλά είχε πάντα καλλιτεχνικές ανησυχίες. Στην ζωγραφική αυτοδίδακτος μέχρι που εισήχθει το 2014 στην Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δ. Μακεδονίας.
Το εικαστικό του έργο με αφετηρία τον Σουρεαλισμό και λάτρης του Salvador Dali προχώρησε σε άλλα μονοπάτια εξερέυνησης και κατανόησης της πραγματικότητας. Άλλοτε με χαρακτήρα παραστατικό με τάσεις προς την αφαίρεση και άλλοτε τελείως αφαιρετικό, δίνει το στίγμα για μία άλλη εικονική πραγματικότητα. Μία συνεχής παλινδρόμηση ανάμεσα στην αφαίρεση και στον ρεαλισμό. Πειραματισμοί με νέες ιδέες και υλικά, γλυπτά από σίδερο, τρισδιάστατες κατασκευές και στην ζωγραφική απτές πινελιές και εμβάθυνση στις χρωματικές συγχορδίες. Ακολουθεί εκλεκτικά διαφορετικές τεχνοτροπίες προσαρμοσμένες στις απαιτήσεις του έργου. Από τον ρεαλισμό σε περισσότερες συνοπτικές αποδόσεις εξπρεσιονιστικής υφής , έχουν ως αποτέλεσμα μιας άλλης προσωπικής εικαστικής γλώσσας.
Έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εικαστικές εκθέσεις, στην Αθήνα, Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Τρίκαλα, Καλαμπάκα, Βόλο, Κοζάνη, Αμύνταιο κ.α.
Περισσότερα έργα μπορείτε να δείτε στην σελίδα του στο facebook
Tasos bousdoukos – Artist.
Tηλέφωνο επικοινωνίας 6947813389
Νίκος Κόνιαρης (ζωγραφική)
Περιγραφή: «Στην ζωγραφική του Νίκου Κόνιαρη, ο άνθρωπος γίνεται αντικείμενο παρατήρησης, μόνος, σαν να αποτελεί είδος υπό εξαφάνιση. Μοναδικός και συνάμα ένα ακόμα απρόσωπο δείγμα μιας απέραντης λίστας δειγμάτων προς μελέτη. «Γυμνός» και απροστάτευτος στήνεται σε μια γωνία, πάνω σε ένα κρεβάτι, καθισμένος σε μια καρέκλα ή όρθιος μπροστά από έναν τοίχο…» Απόσπασμα από κείμενο – κριτική της Ιωάννας Τσελέντη.
Λίγα λόγια για τον καλλιτέχνη: Ο Νίκος Κόνιαρης σπούδασε ζωγραφική στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, στο εργαστήρι της Ρένας Παπασπύρου και σκηνογραφία με το Γιώργο Ζιάκα. Παρακολούθησε μαθήματα ως ακροατής στις Σχολές Καλών Τεχνών της Μαδρίτης και της Στουτγκάρδης, καθώς επίσης και το σεμινάριο της σκηνογράφου Μαρίας Χανιωτάκη. Υπήρξε υπεύθυνος του θεάτρου «Εμπρός». Ηταν σκηνογράφος της θεατρικής ομάδας «ΟΜΜΑ studio” για σειρά ετών. Συνεχίζει να δουλεύει σαν σκηνογράφος σε θεατρικές και μουσικές παραστάσεις. Επίσης, έχει κάνει δύο ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής το 2001 και το 2002 και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διδάσκει ζωγραφική σε παιδιά και ενήλικες. Μεταξύ άλλων έχει συνεργαστεί με το “VSA Hellas” και το «Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης». Καταχωρήσεις έργων του υπάρχουν σε εκδόσεις. Εργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές.